IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.

Politica de returnare


Ne dorim sa fiti pe deplin multumiti de produsele cumparate din magazinul nostru online. Daca din anumite motive nu sunteti pe deplin satisfacuti de articolele achizitionate le puteti returna iar noi va vom inapoia contravaloarea comenzii dumneavoastra sau va vom permite sa cumparati alte produse de valoarea respectiva.

Prevederi legale


Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice, dar noi o vom extinde si la persoane juridice.
Ordonanta Guvernului nr. 130/2000 prevede urmatoarele:

"Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului"
"Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor"

Precizarile noastre - IMPORTANT


Noi ne angajam sa nu existe neconformitati intre imaginile si caracteristicile produselor prezentate de noi pe site fata de produse in realitate, astfel incat decizia d-voastra de retur sa nu fie luata din asemenea motive.
In cazul in care va decideti totusi sa inapoiati anumite produse, care poate nu corespund dorintelor dumneavoastra, puteti sa o faceti conform legii, suportand insa costul returului. Speram ca acest lucru, aflat in concordanta cu legea romana nu va cauza nici o neplacere, ci dimpotriva relatiile dintre noi vor deveni mai apropiate. Va rugam sa faceti o simulare de calcul pentru a afla valoarea aproximativa a transportului prin Urgent Curier dand click aici. Nu recomandam folosirea altui curier din motive de siguranta si de logistica. (pot aparea intarzieri, pierderi, incurcaturi, etc)

Astfel, clientul are dreptul sa notifice in scris ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului, pe unul din e-mailurile din sectiunea contact sau home page. Noi vom lua la cunostinta cererea d-voastra si va vom da acceptul de retur si un numar de inregistrare.
Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 15 zile de la retur, in contul IBAN specificat de client. Deasemenea, daca doreste, clientul poate comanda alt produs in locul celui returnat.
Renuntarea la cumparare in termen de 10 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier.

Conditia principala pentru retur este ca produsul sa ajunga inapoi la noi in aceeasi stare in care v-a fost livrat, cu etichetele intacte, nefolosit si sa aiba ambalajul original si documentele care l-au insotit.

Daca produsul ajunge la noi intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand (atunci cand produsul se preteaza a fi vandut ca second-hand) sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. Aceasta clauza se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse de pe acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.e.
Va rugam sa pregatiti corespunzator coletul inainte de expediere.

Colete ce nu vor fi acceptate:

- colete trimise fara notificare pe e-mail si fara acceptul nostru cu numar de retur;
- colete trimise cu ramburs;
- colete care nu contin elementele necesare identificarii returului.
 

Cum si unde trimiteti coletul


- coletele se trimit catre S.C. FURIK COM S.R.L la adresa Str. Alexandru Roman nr.2/C, Oradea. Precizati pe eticheta si numarul de retur primit de la noi.  
- coletul trebuie etichetat si cu datele expeditorului
- pentru a afla un  numar de telefon de la Urgent Curier din orasul d-voastra puteti suna la 021.336.6036 , 031.860.9874
sau *9874 (Vodafone) .
- din motive administrative trebuie sa trimiteti produsele returnate fara a opta pentru serviciul de ramburs. Restituirea banilor prin transfer bancar se va face in termen de maxim 15 zile lucratoare de la data primirii coletului iar daca returnati produsele personal la sediul nostru, plata se va face pe loc.

 

In cazul in care ati ales returnarea produselor direct la sediul FURIK COM este necesar sa prezentati operatorului nostru factura din care provin produsele restituite. Dupa verificarea integritatii produselor, operatorul va va restitui contravaloarea lor in baza actului de identitate. (ATENTIE! Actul de identitate prezentat trebuie sa fie al persoanei pe numele careia s-a emis factura din care provin produsele)
 
Va rugam sa respectati termenii de returnare cu care ati fost de acord in momentul in care ati finalizat comanda. Va multumim !